A gondolat, hogy ingyen is lehetne élni, minden bizonnyal megfogalmazódott már néhányunkban. Az igazi nagy kérdés az, mit is jelent az ingyenélés?

Azt hitted, nem figyelek? Láttam a kezed, mikor az előbb legyintettél! Az arcodra volt írva: „Már megint egy fantasztikus lehetőség...” Tévedtél. A semmiért nem kell fizetned, mégis dől hozzád a pénz megoldást meghagyom másoknak.

A valóságban semmi nincs teljesen ingyen, viszont nem is kerül minden pénzbe. Gondolj csak az érzésekre! Hosszú távra nem pénzért adják, hanem viszonzásért, tettekért. Ugyanígy működik itt is. Kis lépésekből teljesedik ki. A kiteljesedés tőled is függ, hiszen ha velünk tartasz értékes együttműködőként segíted azt.

Az ingyenélőképzés során mindig meg fogod fizetni a „tanulópénzt”. Meg fogod tanulni, hogyan lehet egy időben, több módon, egyszerre gazdagodni. Helyi pénznek kiváló lesz az ország saját pénze - mikor épp szükség van rá.

„Tanulópénz” ebben a körben az is, ha te tanítasz meg saját tudásodra másokat. Akkor is, ha ezért helyi pénzt is kapsz éppen. Azért, mert ezzel elősegíted a közösség többi tagjának megélhetését egyidejűleg.

A Fényüzér - ingyenélőképzés elsősorban azt tanítja meg, hogyan lehet élni abból, amivel egyébként is foglalkoznál. Ezt csakis közösségben, egymással együttműködve lehet megvalósítani. Ezen a körön belül amit kínálunk, megtanulunk, előállítunk, megtermelünk, amire levásárolható keretünket fordítjuk mind a pénzforgalmat kíméli. Saját munkánkból és fogyasztásunkból teremtünk rendszeres bevételt, de legalábbis költségcsökkentést.